Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή προς τον κ.κ. Δήμαρχο του νησιού - 6/11/2011

Κύριε Δήμαρχε,

Καθημερινά παρακολουθούμε όλοι μας να εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής της χώρας. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και λοιπά κόμματα ερίζουν στο όνομα της σωτηρίας της χώρας παραπλανώντας το λαό και αποπροσανατολίζοντάς τον από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, την ανεργία, την ένδεια και τα συνεχώς επιβαλλόμενα στην πλάτη του χαράτσια. Κανείς από τους καρεκλοκένταυρους του πολιτικού σκηνικού δεν ενδιαφέρεται για το πώς τα βγάζει πέρα η ελληνική οικογένεια.

Γνωρίζετε πολύ καλά πως πληθαίνουν οι άνεργοι στο νησί της Κέρκυρας, πως καθημερινά κλείνουν καταστήματα, πως πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους. Και τα πράγματα χειροτερεύουν κάθε ώρα που περνάει.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες από τη θέση που σας εξέλεξε ο κερκυραϊκός λαός, αυτή του ανώτατου άρχοντα του Δήμου μας. Σας καλούμε να παράσχετε βοήθεια (νομική κάλυψη και οποιαδήποτε άλλη χρειαστεί) σε όποιο δημότη ή κοινότητα αποφασίσει ότι δεν θέλει ή δεν μπορεί να πληρώσει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ώστε κανένα σπιτικό στο νησί να μη μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Σας καλούμε να ακολουθήσετε το παράδειγμα και άλλων δήμων της χώρας που θέτουν το προσωπικό τους στην υπηρεσία των δημοτών τους σε αυτή την κατεύθυνση. Την αρχή έκανε ο δήμος Νέας Ιωνίας και ακολούθησαν το Ελληνικό – Αργυρούπολη και ο Σαρωνικός και καθημερινά προστίθενται και άλλοι.

Κύριε Δήμαρχε, σας καλούμε απλώς να πράξετε το καθήκον σας και να προστατεύσετε τους δημότες σας.

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των κατοίκων των Γιαννάδων και των Επισκοπιανών και καλούμε όλες τις κοινότητες της Κέρκυρας να πράξουν το ίδιο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου