Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κείμενο συμπαράστασης Λαϊκής Συνέλευσης Κέρκυρας προς πλατεία Συντάγματος 31/7/2011

Η λαϊκή συνέλευση των Αγανακτισμένων της Κέρκυρας καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή των Ελληνικών διωκτικών αρχών χθες την νύχτα στην πλατεία Συντάγματος και νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους συληφθέντες συναγωνιστές. Τέλος συνυπογράφουμε το παρακάτω κάλεσμα της λαϊκής συνέλευσης Μολάων:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ
ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Καταδικάζουμε την κατάλυση του δικαιώματος της δημοκρατικής διαμαρτυρίας την οποία ορίζει , κατοχυρώνει αλλά και υποχρεώνει σαφώς το Σύνταγμα των Ελλήνων από μία αντιλαϊκή –αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική κυβέρνηση υπαλληλίσκων του διεθνούς οικονομικού φασισμού!
Ομόψυχα και ολόψυχα υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την άμεση και μαζική ανάκτηση της Πλατείας Συντάγματος από τους συναγωνιστές των γειτονιών της Αθήνας!
Καλούμε τις Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα να εκφράσουν άμεσα ,(μέσα από έκτακτες συνελεύσεις), την εναντίωσή τους στην κρατική καταστολή και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την άμεση ανασυγκρότηση και τον συντονισμό της δράσης του κινήματος !
Ο υπό κατοχή Ελληνικός Λαός πρέπει να πάρει άμεσα το μήνυμα ότι  η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ότι το Κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας είναι παντού ΕΝΩΜΕΝΟ και ΔΥΝΑΤΟ!
Σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δηλώνουμε ότι έχουμε πλήρη επίγνωση του πολέμου και της λεηλασίας που υφίσταται η ΕΛΛΑΔΑ και επομένως δεν σταματάμε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και δεν δίνουμε «ραντεβού τον Σεπτέμβρη»!
Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ψήφισμα συνέλευσης της Άμεσης Δημοκρατίας (Αγανακτισμένων Κέρκυρας) 28/07/2011

Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Αξιοπρέπειας χαιρετίζει την προσπάθεια της ομάδας συντονισμού για το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συμπαραστέκεται σε αυτήν. Παράλληλα ανανεώνει το ραντεβού της για την Παρασκευή 29/07 και ώρα 21:30 και προσκαλεί όλους τους πολίτες της Κέρκυρας για ενημέρωση και διευκρινήσεις αποριών πάνω στην παρουσίαση λειτουργίας του δικτύου Αλληλεγγύης και Ανταλλαγών.

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ.

Την Τετάρτη 27/7/2011 θα κατατεθεί στη Λαϊκή Συνέλευση Κέρκυρας η πρόταση δημιουργίας του δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανταλλαγών, από την συντονιστική ομάδα που ανέλαβε την έρευνα. Στην ομάδα αυτή συμμετείχαν πάνω από 10 άτομα, σε συναντήσεις συνολικής διάρκειας 15 ωρών, τα οποία κατέληξαν με σχεδόν πλήρη ομοφωνία στην μορφή δικτύου που προτείνεται. Επιγραμματικά: θα πρόκειται για ένα αχρήματο αλλά μετρήσιμο δίκτυο, τα μέλη του οποίου θα ανταλλάσουν αγαθά και υπηρεσίες σε συμφωνημένες αξίες ανάμεσα στους συναλλασόμενους. Η κάθε συναλλαγή θα ενημερώνει το κεντρικό πρόγραμμα, στο οποίο θα τηρούνται όλοι οι λογαριασμοί. Θα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μέλη που μόνο προσφέρουν ή μόνο λαμβάνουν από το δίκτυο. Το δίκτυο εκτός από την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών, θα αναλάβει και την καλλιέργεια γαιών οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, και οι οποίοι ήδη τις έχουν προσφέρει προς συλλογική καλλιέργεια. Η διοίκηση του δικτύου θα ασκείται συλλογικά με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες μέσα από γενική συνέλευση, η οποία θα ορίζει συντονιστική ομάδα που θα διεκπεραιώνει τις καθημερινές εργασίες. Τα μέλη του συντονιστικού δε θα έχουν ορισμένη θητεία, αλλά θα είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητά από την συνέλευση του δικτύου.       

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 7/7/2011

Το ψήφισμα που διαβάστηκε στην πλατεία Συντάγματος κατά την διάρκεια της Γενικής Πανελλαδικής Συνέλευσης στις 9 Ιουλίου 2011


Η αφορμή για την έναρξη του κινήματος των αγανακτισμένων υπήρξε η δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα οι πολιτικοί που μας κυβερνούν εδώ και δεκαετίες. Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της παγκόσμιας οικονομικής χούντας των αγορών, καταπάτησαν τους όρκους που είχαν δώσει και πλέον είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν την Ελλάδα αντί πινακίου φακής. Η οικονομική κρίση και τα μνημόνια είναι απλά τα συμπτώματα ενός σάπιου συστήματος, το οποίο δεν επιδέχεται επιδιορθώσεις, διότι χρόνια τώρα έχει διαβρωθεί από την πελατειακή αντίληψη που ανέπτυξαν τα κόμματα, και έχει υποταχτεί στα εξωτερικά κελεύσματα του διεθνούς κεφαλαίου, το οποίο έχει βάλει σκοπό να σκλαβώσει την ανθρωπότητα δια μέσου της οικονομικής βίας. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος να σκύψει το κεφάλι στην λαίλαπα αυτή. Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, αλλά και οι καθημερινές συναθροίσεις στις πλατείες όλης της χώρας, αποκάλυψαν ότι ένα τεράστιο ποσοστό του λαού συντάσσεται με το κίνημα των αγανακτισμένων. Τα χαρακτηριστικά του κινήματος αυτού (οι λαϊκές συνελεύσεις, η απουσία ηγετών, το βασικό αίτημα της Άμεσης Δημοκρατίας) το καθιστούν ότι πιο ελπιδοφόρο έχει ανθίσει στη χώρα μας από την επανάσταση του 21. Και πιστεύουμε ότι έχει την προοπτική να απαιτήσει την ικανοποίηση των προσδοκιών εκείνης της επανάστασης, οι οποίες έμειναν μισές. Δηλαδή την πλήρη αποδέσμευση της χώρας μας από τους κάθε λογής προστάτες, που στις μέρες μας εμφανίζονται με τη μορφή του διεθνούς κεφαλαίου, το οποίο δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό παρά τόκους στην καμπούρα μας. Η Ελλάδα είναι μια πάμπλουτη χώρα, η οποία αν διαχειριστεί τους πόρους της ορθολογικά και προς όφελος του λαού της, δεν έχει ανάγκη από το χρήμα κανενός. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για να φύγει η παρούσα κυβέρνηση. Ούτε για να αποκτήσει ο καπιταλισμός τους πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Αγωνιζόμαστε για μια ολική αναδιάταξη της κοινωνίας στην οποία θα αναδυθούν ξανά οι ανθρώπινες αξίες, που τώρα καταπολεμούνται καθημερινά από τον νέο Θεό που προσπαθούν να μας πλασάρουν: το χρήμα. Αγωνιζόμαστε για να πετάξουμε έξω από τη χώρα τους τραπεζίτες και τα τσιράκια τους, τους πολιτικούς. Αγωνιζόμαστε για μια ανεξάρτητη Ελλάδα και στέκουμε πλάι στους άλλους λαούς που αφυπνίζονται και πράτουν το ίδιο.
Το κίνημα είναι ειρηνικό. Οι αλήθειες που πρεσβεύουμε είναι τόσο ξεκάθαρες (για την ακρίβεια πρόκειται περί κοινής λογικής), ώστε δεν χρειάζεται βία για να εξαπλωθούν και να κυριαρχήσουν. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, όταν το σύστημα θα ασκεί βία εναντίον μας. Οι αγανακτισμένοι όλης της Ελλάδος θα πρέπει να πιέζουμε συνεχώς τις δομές του συστήματος, που κατάφορα παραβιάζουν τα δικαιώματα του πολίτη, όπως αναφέρονται στο ισχύον σύνταγμα. Επίσης θα πρέπει να αναπτύξουμε άλλες παράλληλες δομές πάνω στο πνεύμα της άμεσης δημοκρατίας (δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, συλλογική καλλιέργεια γαιών κλπ), για να διευκολύνουμε τη ζωή μας, αλλά και για να διαδώσουμε σε πλατιές μάζες το μήνυμα της ύπαρξης και ενός άλλου κόσμου, από αυτόν που παρουσιάζεται στην τηλεόραση. Ειδικά στο θέμα της επικοινωνίας του κινήματος θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι εφικτό σε λίγο καιρό να γίνονται συνελεύσεις σε κάθε χωριό της χώρας. Ο καινούριος κόσμος που οραματιζόμαστε δεν περιγράφεται σε καμιά ήδη υπάρχουσα ιδεολογία. Πρόκειται να τον χτίσουμε πέτρα-πέτρα συνδιαμορφώνοντας τις απόψεις μας μέσα από τις διαδικασίες της άμεσης δημοκρατίας. Τέλος, δεν βιαζόμαστε. Υπάρχουν εκατομμύρια πολίτες που ίσως αργήσουν να αποβάλλουν την πλύση εγκεφάλου που δέχονται τόσα χρόνια. Ξέρουμε όμως ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η εξέλιξη δεν μπορεί να ματαιωθεί. Είναι νόμος της φύσης.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Γενική Πανελλαδική Λαϊκη Συνέλευση πλατείας Συντάγματος - 2η ημέρα


Τελείωσε και η δεύτερη ημέρα της Πανελλήνιας Λαϊκής συνέλευσης στην πλατεία Συντάγματος με την συμμετοχή από 48 πλατείες της Ελλάδας.
Οι εκπρόσωποι της πλατείας "Αξιοπρέπειας" κατέθεσαν τις προτάσεις της λαϊκής συνέλευσης της Κέρκυρας που λόγο χρόνου δεν κατέστη δυνατό την πρώτη ημέρα των διαδικασιών.
Ήρθαμε σε άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή της άμεσης δημοκρατίας στην σελίδα του Facebook και λίγο αργότερα ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής στο νησί μας όπου και φτάσαμε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 11/7.
Ήταν ένα διήμερο που παρά την κούραση του ταξιδιού και μερικές απερίσκεπτες ενέργειες ενός συμπολίτη μας την πρώτη ημέρα, ευτυχίσαμε να γνωρίσουμε ανθρώπους από όλη την Ελλάδα ανταλλάσσοντας απόψεις και προβληματισμούς για την συνέχεια του ειρηνικού και αμεσοδημοκρατικού αγώνα μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ,
ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες από την Δεύτερη ημέρα:









Στην πλατεία δημαρχείου χάσαμε τα ίχνη του Θοδωρή και όλη αγωνιούσαμε που βρίσκεται. Τελικά τον βρήκαμε στο Σύνταγμα μέσα στην οδό Ερμού!


Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Γενική Πανελλαδική Λαϊκή Συνέλευση στην πλατεία Συντάγματος - 1η ημέρα

Συμμετέχουμε ενεργά στην Γενική Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος στην οποία λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι από 34 πλατείες όλης της Ελλάδας.
Παράλληλα ερχόμαστε σε επικοινωνία με τους αγωνιστές της πλατείας Συντάγματος που καθημερινά καταθέτουν την ψυχή τους με στόχο την διατήρηση και δυνάμωση .
Την πρώτη αυτή ημέρα γνωρίσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με συναγωνιστές πολίτες από την Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Πάτρα, Σπάρτη, Λαμία, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμάτα καθώς και λαϊκές συνελεύσεις από διάφορες συνοικίες της Αθήνας. Όλους μας ενώνει ένα σύνθημα: Συνεχίζουμε τον αγώνα όπως ξεκινήσαμε ακομμάτιστα, ειρηνικά και με διάθεση να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Δόθηκε συνέντευξη για το ραδιόφωνο της πλατείας Συντάγματος "Ένταση 100,1 fm", συνδεθήκαμε άμεσα με την ομάδα multimedia και μετά διαβάστηκε και το κείμενο ψήφισμα της πλατείας μας.
Σαν εκπρόσωποι της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Αξιοπρέπειας θέσαμε σαν πρωταρχικό μας στόχο την δεύτερη ημέρα να έρθουμε σε επικοινωνία με ακόμα περισσότερους εκπροσώπους και από άλλες πλατείες και συνοικίες καθώς και μετά κατά την διάρκεια της συνέλευσης να κάνουμε απολογισμό και να διαβάσουμε τις προτάσεις για την συνέχεια του αγώνα.


Η συνέντευξη που δόθηκε στο "ένταση 100,1fm"
για να κατεβάσετε και να ακούσετε παρακαλώ πατήστε εδώ



Φωτογραφίες της 1ης ημέρας:


Διαβάζοντας το κείμενο ψήφισμα
Διάφορες φωτογραφίες από την συνέλευση της πρώτης ημέρας






Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Κινητοποίηση Αγανακτισμένων της Κέρκυρας 2/7/2011

Απόψε Σάββατο εμείς οι Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας, μετά από ψηφοφορία στην Λαϊκή Συνέλευση την 1/7/2011, θα πραγματοποιήσουν ολονυκτία στην Πλατεία Αξιοπρέπειας (Δημαρχείου) δείχνοντας συμπαράσταση στην πλατεία Συντάγματος για την αστυνομική βία που δέχθηκαν οι ειρηνικοί διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα με την αλόγιστη χρήση χημικών, την απρεπέστατη συμπεριφορά τους στο Μετρό του Συντάγματος, το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν στην οδό Μητροπόλεως, το Μοναστηράκι, το Θησείο και τις γύρω περιοχές.

Άμεση Δημοκρατία (Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας) 2/7/2011